Pàgines

dijous, 28 de novembre del 2013

Classe 27 novembre 2013

-Ahir dimecres vam començar el tema 4 DETERMINANTS II. I vam fer un repàs fins als indefinits, que no els vam veure.
-Vam explicar la regla del D-U-C, per tal de posar els guionets quan escrivim xifres. he remarcat la importància dels múltiples, especialment pel que fa al femení a partir de triple (tripla...).
-Hem fet el dictat: "Les plaquetes":
    Les plaquetes, també anomenades trombòcits, són un dels tres tipus cel·lulars de la sang, junt amb els glòbuls rojos (hematies o eritròcits) i els glòbuls blancs (leucòcits). De tots els corpuscles de la sang, les plaquetes són els més petits: tenen forma arrodonida i un diàmetre aproximat d'entre 1,5 i 2 micres (una micra és una mil·lèsima part d'un mil·límetre). En realitat, es tracta de cèl·lules incompletes, ja que no tenen nucli: en el seu interior disposen d'un sistema tubular, que manté la forma arrodonida del corpuscle, i de múltiples substàncies que resulten indispensables per al desenvolupament de les seues funcions.

-La part de la parla ha estat prou bé. Hem dividit la classe en 4 grups que havien de decidir el seu viatge a Moscou (amb avió, amb tren, amb caravana o fent autostop). Hem interactuat una mica i hem conegut nou vocabulari i alguna estructura sintàctica hem pogut rectificar.

-Aquesta setmana us pose 3 cançons, trieu-ne 1 i feu-ne la transcripció segons l'escolteu i, després, la traducció:
LAX'N'BUSTO: "Intuïció"

GOSSOS: "Un nou paisatge"

ANDREU VALOR i LOLES MIQUEL: "L'obra inesperada"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada