Pàgines

dijous, 5 de desembre del 2013

Classe 4 desembre

-Ahir dimecres vam veure a classe l'última part del tema 4, 2els Indefinits". Hem parat atenció especial en la diferència entre:
           -Ningú, algú, cadascú o cada u + verb (ó + que)    #   Cap, algun, cadascun o cada un + "de" 

-També és important la diferència entre "mateix" i "propi" i que "tot" i "mig" no canvien a femení davant de topònims (Tot Àfrica i Mig Alacant).

-De tot plegat, el més important és distingir la diferència entre "GENS, RES, CAP i NINGÚ". Cal que repasseu la teoria i en feu les activitats corresponents.

-Aquesta setmana heu de fer una redacció (recordeu, unes 250 paraules!) sobre el tema:
"Avantatges i desavantatges de la paternitat/maternitat"

-Encara que aquesta setmana no toca fer cançons, us hi deixe una cançó ben xula dels MANEL, a veure si us agrada i en voleu fer l'activitat (totalment voluntària)

http://www.youtube.com/watch?v=iOQeH38a2Mo

-Hem fet el dictat de l'AITANA:
    De la finestra del porxe del darrere de sa casa, admirava sovint l'alçament majestuós de l'Aitana per la banda que dóna als termes de Benimantell i Guadalest, i als de la Nucia i Xirles i Polop. Se li ofrenava a la vista tot de regalls immensos i de trencaments de deliri, de turons rocosos avançats tumultuosament i esgallats de sobte en desordres apressats. Els adossaments gegantins de la serra mare, amb les seues nueses àrides i despiadades, el feien somiar interessants excursions, emocionants escalades. Ja quan sentia i entenia les contalles dels criats, pensava en romancesques fetes de roders de muntanya: belles senyores segrestades, caminants i arriers assaltats en les afraus i en els ports.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada