Pàgines

dijous, 7 de novembre del 2013

Classe 6 de novembre

-Hui hem continuat amb el tema del CONSONANTISME. Hem vist la essa sonora /Z/ i la essa sorda /S/,  la "b" i la "v" i les fricatives i africades; "g, j, tg, tj".

-Hem fet el dictat : EL REBEDOR:
EL REBEDOR
Es va haver de parar al rebedor / i mentre penjava l’abric / una necessitat imperiosa el va obligar a girar-se. / Davant tenia l’espill. / Bisellat. Tacat. / Amb un marc de caoba rematat per una garlanda de flors i de fulles. / Confessava que no havia sentit mai la necessitat / d’encantar-se davant d’un espill. / Fora del temps d’afaitar-se / o bé quan anava a casa del sastre. / Però aquella nit es va mirar i es va quedar encantat un moment; / no amb la seua imatge /sinó amb alguna cosa que hi havia dins.

/ La seua cara, deia, no era harmoniosa; / el front massa alt, / les galtes massa begudes, / els ulls massa xicotets. / En l’espill, una miqueta cap a la dreta, / van aparéixer uns ulls d’una fixesa inquietant / com aquells del gat de la placeta. / Més grans que els d’ell, / menys separats, / amb el blanc més generós. / Sentia, i és el que més va anguniejar-lo, / que eren els seus ulls sense que ho foren.


-En la part oral, hem comentat breument el tancament de RTVV.

'L'activitat que us propose aquesta setmana és fer una opinió sobre la cançó de Pep Gimeno, "botifarra", El casamiento de Maria la Xapa. A més, heu d'apuntar els castellanismes que usa en la cançó i explicar-me el perquè d'això.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada